VLEZSVAR 2012 - Sázava 13.-21.7.2012

01.08.2012 11:41

Máme za sebou 10. nebo 11. (podle toho jak to počítáte) společnou velkou letní expedici za sluncem, vodou a rumem. Letos jsme byli na Sázavě.

Vyplouvali jsme z Kácova, kde jsme prozkoumali zdejší pivovar a dostali jsme i ochutnat. Prvním naším splečným cílem byl Český Šternberk se stejnojmenným hradem. Někteří dopluli do místního, no jak to nazvat, skorotábořiště (už nikdy více, dokud to nebude vypadat jinak), až za tmy... Na nádvoří zdejšího hradu byl sokolník se zajímavým výkladem o dravých ptácích z českých luhů a hájů.

Tento den jsme měli doplout do Ratají nad Sázavou a také se nám to podařilo. RZ Bořeň nás však nejdříve nepříjemně přivítalo místním provozovatelem Milanem. Po pár rumech se však zklidnil a my se mohli v pohodě věnovat naším záležitostem. Ráno byl zase na dělo....

Pondělní cíl byl Osada na řece Sázavě v Samopších. Všichni jsme se těšili, že tento den bude ještě klidným a pokojným, dokud nám Standa pár set metrů před cílem nesdělil, že už v pondělí má úterý (modří už vědí) a tak to taky dopadlo. Několi piv a paňáků před cílem, doplutí do Osady po západu Slunce... Lukyho noční koupání, když se nám pokoušel na kánoi dovézt v jedné ruce pivo v druhé talíř s topinkami v puse cigára. No nic nějak jsme to přežili....

Úterní plavba se nesla v duchu Standova pondělního úterý, takže některým nebylo moc do zpěvu. Přes nějakou chatavou osadu s hospdou a přes tři jezy na čtyřech kilometrech jsme dopluli do kempu na ostrově v Sázavě. Kemp pěkný, nový, velký, pivo dobré a tak to taky dopadlo, večer vozová hradba z vypitých paňáků a ráno vstávání za rozbřesku. Středa bylo označena za odpočinkovou, a tak jsme nikam nejeli. Šli jsme na výlet do sázavksého kláštera, kde nás v hospůdce pod klášeterem zaujaka točená koala :-) Jinak večer u ohně s buřty, rumem, pivem a vínem byl znovu velice výživný :-)

Čtvrteční plavba, rekordních 2,7 km, nás dovedla do Tábořiště u Hrocha, nečekaně také v městě Sázavě :-) Nejlepší kemp na Sázavě, podle mého názovru. Milá obsluha, docela dobré pivo, spaní suprové... Půl kempu měla však zabraná rodinka labutí a nedej bože, aby se k nim někdo přiblížil, ale labutě byly roztomilé. Proběhlo i sportování - létající talíř, někteří tomu říkají frisbí, což se mi osobně nelíbí. Proběhlo i veřejné vystoupení. Jinak pohoda a spaní ve špejcharu.

Poslední plavební den, pátek, byl poklidný, se zastávkou v jakémsi rybářském čehosi, kde se hrál nohejbalový zápas, který po hodině skončil remízou 1:1. Cíl plavby byl v kempu a RZ Lávka v Choceradech. No jak to popsat, nic moc. Sice velká louka, ale žádný přístřešek pro přespávající beze stanů. Museli jsme po delší poradě postavit velkostan z plachty, pádel a lodí, ale spalo se v něm docela dobře :-)

Sobotní odjezd směr Teplice, proběhl bez problémů a my v odpoledních hodinách dorazili do Slunce. Následná zábava se protáhla do pozdních nočních, neboli brzkých ranních hodin, vše jsme prodiskutovali, řádně zapili a pomalu se začali těšit na rok 2013 a na Berounku :-)

Ahoj a vodě zdar

zapsal: Švarcik

Diskusní téma: VLEZSVAR 2012 - Sázava 13.-21.7.2012

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek