15. ročník vodáckého veselení u příležitosti Odemykání Bíliny a splutí Bouřlivce

28.02.2016 19:11
Vodácký spolek Voda a Rum Teplice zve všechny příznivce vodních sportů a dobré nálady na jubilejní 15. ročník Odemykání Bíliny.
 
Akce se uskuteční v sobotu 19. 3. 2016. Vyplouvat budeme kolem 12 hodiny z Hostomic.
A proč z Hostomic? Protože jsem pro Vás v rámci jubilejního ročníku, připravili malé zpestření v podobě splutí potoka Bouřlivce. Máme přislíbené od Povodí Ohře nadlepšení stavu ze Všechlap (potvrzeno to budeme mít cca týden před konáním akce) cca od 10 hodin do 13 hodin.
 
Sraz zájemců o splutí Bouřlivce v 9:30 hodin pod hrází v Zabrušanech (mapy.cz/s/tpJN)
Splutí úseku Zabrušany – Hostomice trvá cca 40 – 60 minut. Po cestě nejsou hlášena žádná nebezpečná místa.
 
Sraz účastníků, kteří pojedou jen Bílinu, je cca v 10:30 hodin v Hostomicích u hasičárny, kde bude připravené malé občerstvení jak na zahnání hladu tak žízně, něco na zahřátí, nebo naopak na osvěžení.
 
Po dojetí skupinky, která pojede Bouřlivec, bude následovat tradiční odemčení řeky Bíliny a následně vyrazíme po proudu směr Velvěty, kde je oficiální konec letošního veselení. Po cestě je možné udělat malou zastávku v Ohníči U Přibylů a ve Lbíně.
 
Protože se jedná o jubilejní 15. ročník máme pro Vás kromě tradičního účastnického listu, který obdrží všichni účastníci malé překvapení.
Nakonec bychom Vás chtěli poprosit, protože letošní odemykání Bíliny bude spojením s Bouřlivcem trochu netradiční, o registraci zde na webu. Pro lepší organizaci potřebujeme vědět, kolik Vás pojede i Bouřlivec a kolik jen Bílinu.
 
Těšíme se na Vás. Vodě zdar a Rumu zvlášť.
Vodácký spolek VODA A RUM TEPLICE.